Đề 14 trường cao đẳng kinh tế – Tài chính Thái Nguyên – năm 2005 - Tiếng Anh

CÂU 1: (0,5 điểm)

Tìm một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại.

1. A. captain B. table C. lazy D. favor

2. A. arrived B. finished C. laughed D. passed

3. A. repeats B. coughs C. lives D. attacks

4. A. good B. book C. foot D. food

5. A. parachute B. teacher C. which D. check

 

CÂU 2: (10 điểm)

Chọn một từ hặc cụm từ thích hợp cho mỗi chỗ trống trong những câu sau .

1. In recent years, more and more people for things with credit cards.

A. pay B. paid C. are paying D. have been paying

2. I think you better not encourage the students to take extra lessons.

A. will B. should C. could D. had

3. He on the bed staring at the ceiling, wondering what to do next.

A. laid B. lay C. lain D. lied

4. It was an interesting speech that everyone stayed till the end.

A. such B. so C. very D. too

5. you read these sentences carefully, you wont be able to give right answers.

 

doc5 trang | Chia sẻ: luyenbuitvga | Lượt xem: 1512 | Lượt tải: 1download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề 14 trường cao đẳng kinh tế – Tài chính Thái Nguyên – năm 2005 - Tiếng Anh, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ 14 TRƯỜNG CĐ KINH TẾ – TÀI CHÍNH THÁI NGUYÊN – NĂM 2005 CÂU 1: (0,5 điểm) Tìm một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại. 1. A. captain B. table C. lazy D. favor 2. A. arrived B. finished C. laughed D. passed 3. A. repeats B. coughs C. lives D. attacks 4. A. good B. book C. foot D. food 5. A. parachute B. teacher C. which D. check CÂU 2: (10 điểm) Chọn một từ hặc cụm từ thích hợp cho mỗi chỗ trống trong những câu sau . 1. In recent years, more and more people ………………… for things with credit cards. A. pay B. paid C. are paying D. have been paying 2. I think you ………………… better not encourage the students to take extra lessons. A. will B. should C. could D. had 3. He ………………… on the bed staring at the ceiling, wondering what to do next. A. laid B. lay C. lain D. lied 4. It was ………………… an interesting speech that everyone stayed till the end. A. such B. so C. very D. too 5. ………………… you read these sentences carefully, you won’t be able to give right answers. A. If B. So long as C. Unless D. As long as 6. if I were you, I ………………… that job. A. would apply for B. will ask for C. will apply for D. would ask for 7. Do you ………………… my smoking in here? A. want B. worry C. expect D. mind 8. Venice, ………………… was built on water, is a city in Italy. A. where B. which C. that D. what 9. You have tea for breakfast, ………………… you? A. haven’t B. don’t C. won’t D have 10. The car doesn’t cost so much ………………… your does. A. like B. same C. as D. such CÂU 3: (20 điểm) Hoàn thành mỗi câu sau với dạng thích hợp của từ trong ngoặc. 1. Fruit and vegetables are ………………… food. (HEALTH) 2. English tends towards ………………… that is its strength. (SIMPLE) 3. May ………………… families have to live in hotels. (HOME) 4. Our country is one of the ………………… countries. (DEVELOP) 5. Would Tim be angry if you ………………… his bicycle without asking? (TAKE) 6. His behavior always ………………… me at parties. (EMBARRASS) 7. The differences between British and American English are ………………… small. (COMPARE) 8. If he didn’t overeat, he wouldn’t have to suffer from ………………… (WEIGH) 9. Faraday did not have much ………………… (SCHOOL) 10. Many people would be jobless if that company ………………… down. (CLOSE) CÂU 4: (20 điểm) Tìm một từ thích hợp điền vào mỗi chỗ trống. Most (1) ………………… the addicts are men. They come home (2) ………………… work, eat their meals quickly and then spend the evening (3) ………………… their computers. Some of them make programmes, (4) ………………… most of them just play games. Some wives say the computer is killing their marriage. Their husbands play until 3 (5) ………………… 4 o’clock (6) ………………… the morning and all weekend. People call these lonely wives “computer window”. When television became popular (7) ………………… the 1950s, doctors said it caused “television neck”, “T.V eyes” and other new illnesses. Now it is the home computer. People say it causes headaches, backaches and makes their eyes tired. But worst (8) ………………… all, it is addictive. That means it is (9) ………………… drinking, smoking of taking drugs. Some people can’t stop (10) ………………… it. CÂU 5: (10 điểm) Đọc đoạn văn sau và viết câu trả lời vào phần dưới mỗi câu hỏi. Most large cities now have an underground system, as the French “Metro”. When you need to change trains, you usually have to work along bare, uninteresting corridors. Sometimes, if you are lucky, there will be buskers: people playing music in the hope of earning a few pence, they will be very pleased if you throw a few coins into the hat which they have placed on the ground in front of them, but they will go on playing happily even if you don’t. These buskers give us a moment of pleasure as we rush for our trains. It is a pity, then, that the authorities are against busking, and do what they can do to stop it. Buskers may be breaking the law, but I think that most people are glad to have a little music to brighten their busy lives. Questions: 1. What do most large cities have now? …………………………………………………………………………….. 2. What is “a busker” …………………………………………………………………………….. 3. Where do you find them? …………………………………………………………………………….. 4. Is the author against busking? …………………………………………………………………………….. 5. Why do we say the authorities are against busking? …………………………………………………………………………….. CÂU 6: (20 điểm) 1. They were unable to finish their tennis game because of the heavy rain. The rain …………………………………………………………………… 2. The flight to Moscow lasted three hours and a haft. It took ……………………………………………………………………... 3. I have never seen such beautiful pictures before. These pictures …………………………………………………………….. 4. I haven’t seen Henry for two years. It’s …………………………………………………………………………. 5. I’m sorry that I didn’t finish my homework. I wish ………………………………………………………………………. 6. Please don’t turn on the radio. I’d rather …………………………………………………………………… 7. I’ve never read such an interesting poem. This is ………………………………………………………………………. 8. Mary doesn’t speak English so well as Jane. Jane ……………………………………………………………………….... 9. Tom is the best programmer in his company. None ……………………………………………………………………....... 10. Alcohol is bad for you and so are cigarettes. Both ……………………………………………………………………........ CÂU 7: (05 điểm) 1. I am looking forward to meet you. …………………………………………………………………………….. 2. I’ve got two sisters, both of them are married. …………………………………………………………………………….. 3. They often listen to the lessons attentive. …………………………………………………………………………….. 4. She is one of those who enjoys spending money. …………………………………………………………………………….. 5. We were surprising at the result of the test. …………………………………………………………………………….. CÂU 8: (10 điểm) Hoàn thành các câu dưới đây, sử dụng các từ gợi ý và viết câu trả lời dưới ngay mỗi câu gốc. 1. Football/ seem/ be/ popular/ game/ England. 2. It/ time/ you/ pay/ attention/ study. 3. You/ usually/ bored/ read/ long book? 4. That/ restaurant/ we/ have/ lunch/ yesterday. 5. I/ write/ say/ how happy/ I/ be/ hear/ you/ pass/ examination. ĐÁP ÁN TRƯỜNG CĐ KINH TẾ – TÀI CHÍNH THÁI NGUYÊN – NĂM 2005 Câu 1: (5 điểm – mỗi câu đúng 1 điểm) 1. A 2. A 3. C 4. D 5. A Câu 2: (10 điểm – mỗi câu đúng 1 điểm) 1. D 2. D 3. B 4. A 5. C 6. A 7. D 8. B 9. B 10. C Câu 3: (20 điểm – mỗi câu đúng 2 điểm) 1. healthful 2. simplicity 3. homeless 4. developing 5. took 6. embarrasses 7. comparatively 8. overweight 9. schooling 10. closed Câu 4: (20 điểm – mỗi câu đúng 2 điểm) 1. of 2. from 3. on 4. but 5. or 6. in 7. in 8. of 9. like 10. doing Câu 5: (10 điểm – mỗi câu đúng 2 điểm) 1. (They have) an underground system, (as the French “Metro”) 2. (A busker is) a person who plays music in the underground system to earn money 3. In the underground system and in the streets 4. No, he isn’t 5. Because they break the law/ because they think the buskers may be breaking the law Câu 6: (20 điểm – mỗi câu đúng 2 đểm) 1. The rain was so heavy that they couldn’t finish their tennis game 2. It took three hours and a half to fly to Moscow 3. These pictures are the most beautiful ones I’ve ever seen 4. It’s two years since I last saw Henry 5. I wish I had finished my homework 6. I’d rather you didn’t turn on the radio 7. This is the most interesting poem I’ve read 8. Jane speaks English better than Mary (does) 9. No one in Tom’s company is as good at programming as he is (No one in Tom’s company is as a good programmer as he is) 10. Both alcohol and cigarettes are bad for you. Câu 7: (5 điểm – mỗi câu đúng 1 điểm) 1. to meet à meeting 2. both of them à both of whom 3. attentive à attentively 4. enjoys à enjoy 5. surprising à surprised Câu 8: (10 điểm – mỗi câu đúng 2 điểm) 1. Football seems to be the most popular game in England 2. It’s time you paid attention to your study 3. Are you usually bored with reading long books? 4. That is the restaurant which we had lunch in yesterday (That is the restaurant where we had lunch yesterday/ That is the restaurant where we had lunch yesterday) 5. I am writing to say how happy I was to hear that you had passed the examination (I am writing to say how happy I was when I heard that you had passed the examination)

File đính kèm:

  • docDe 14.doc
Giáo án liên quan