Đề số 26 trường cao đẳng sư phạm Phú Thọ – Năm 2003 môn: Tiếng Anh – Khối D

Câu 1: (1.0 điểm)

Tìm một từ có phần gạch dưới có cách phát âm khác với các từ còn lại.

1. a. natural b. nature c. native d. nation

2. a. desire b. resignation c. compromise d. design

3. a. terrace b. territory c. terrific d. terror

4. a. low b. bow c. know d. slow

5. a. leisure b. pressure c. treasure d. pleasure

6. a. laugh b. plough c. enough d. cough

7. a. of b. café c. knife d. leaf

8. a. thank b. think c. this d. three

9. a. cinder b. ceiling c. cello d. celebrate

10. a. choke b. church c. chirp d. choir

 

 

doc5 trang | Chia sẻ: luyenbuitvga | Lượt xem: 1731 | Lượt tải: 1download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề số 26 trường cao đẳng sư phạm Phú Thọ – Năm 2003 môn: Tiếng Anh – Khối D, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ẹEÀ SOÁ 26 TRệễỉNG CAO ẹAÚNG Sệ PHAẽM PHUÙ THOẽ – NAấM 2003 MOÂN : TIEÁNG ANH – KHOÁI D (Thụứi gian laứm baứi : 180 phuựt) Caõu 1: (1.0 ủieồm) Tỡm moọt tửứ coự phaàn gaùch dửụựi coự caựch phaựt aõm khaực vụựi caực tửứ coứn laùi. 1. a. natural b. nature c. native d. nation 2. a. desire b. resignation c. compromise d. design 3. a. terrace b. territory c. terrific d. terror 4. a. low b. bow c. know d. slow 5. a. leisure b. pressure c. treasure d. pleasure 6. a. laugh b. plough c. enough d. cough 7. a. of b. cafeự c. knife d. leaf 8. a. thank b. think c. this d. three 9. a. cinder b. ceiling c. cello d. celebrate 10. a. choke b. church c. chirp d. choir Caõu 2: (1,5 ủieồm) Choùn moọt tửứ hoaởc moọt nhoựm tửứ cho saỹn ủeồ hoaứn thaứnh caực caõu sau. Despite playing under strength, the village team ……………….. beat their rivals. a. could b. were able to c. couldn’t d. weren’t able to 2. She had to do the shopping for her neighbour, ………………….. she? a. didn’t b. hadn’t c. does d. isn’t 3. I’ll hand over all my files to my assistant before I ……………….. a. am leaving b. leave c. will leave d. shall leave 4. Buy me a newspaper on your way back, …………………….? a. do you b. will you c. have you d. don’t you 5. I suggest Andrea …………………. in touch with the organizers. a. should get b. to get c. getting d. should getting 6. Your car’s very ………………. It hardly seems to use any petrol at all. a. economical b. economic c. ecumenical d. ecological 7. ……………….. to the bank manager’s loan, Gerald’s struggling company managed to stay solvent. a. with thanks b. thank you c. thanks d. gratefully 8. Is there any chance ………………… the machinery repaired? a. to have b. of having c. for having d. of being 9. It’s crucial that he ……………. Attend the ceremony. a. should b. must c. will d. ought 10. How you invest your money is none of my ………………….. a. affair b. business c. matter d. care Caõu 3: (2 ủieồm) ẹieàn vaứo moói oõ troỏng baống moọt tửứ phuứ hụùp cho ủoaùn vaờn sau. New York, the largest city in the USA, is a city of great (1) …………………. Side by side with wealth and comfort, property and discrimination can be found here. The statue of Liberty, standing on an island in the harbour, (2) ……………. Everyone who comes to New York by sea. Millions of emigrants from (3) ……………. Parts of the world crossed the oceans, (4)……………… to find a better and happier life, but they did not find a country of equal opportunities. New York has a (5) ……………. of over 8 million people. In New York City, there are representatives of nearly all the world’s national groups, and when you walk in the streets and avenues (6) …………. Manhattan you can hear practically every (7)………… in the world. In the city of New York, there are more than one million negroes. They mostly live in Harlem, the (8) ……………… district of New York. Early in the morning, factory workers and builders go to work, but it is easy to find a work in New York. A man in (9) ………………. Takes up any job he finds, (10) …………….. the most badly-paid one. Caõu 4: (1.5 ủieồm) Sửỷ duùng daùng thớch hụùp cuỷa tửứ trong ngoaởc. My father (fight) ……………. For 4 years in the last war. The old couple have saved a lot of money for their (retire) …………. More than a thousand workers are (employ) ……………. Here. These shoes look quite smart, but they are terribly (comfort) ……………….. He hasn’t had his hair cut for 6 months. Now it needs (cut) ………………. Use a big screwdriver to (tight) ………….. this screw. The recent hurricane cause (wide) ………….. damage. I was kept (wake) …………….. last night by the noise from a party in the flat above. I understand (perfect) ……………. What you are saying. the (die) …………… of the Hollywood actor, Jimmy Halton, was announced last night. Caõu 5: (2 ủieồm) Vieỏt laùi caực caõu sau sao cho nghúa cuỷa chuựng khoõng thay ủoồi School uniforms must be worn at all times by young pupils. - Young pupils 2. I’m more interested in the people than the job. - It’s 3. We started cooking for the party 4 hours ago. - We have 4. She knows a lot more about it than I do. - I don’t know 5. “Which one do you want, the blue or the green?” John said to her. - John asked 6. I’m always nervous when I travel by air. - Travelling 7. It seems that no one predicted the correct result. - No one 8. There was such a frightening atmosphere in that house that we had to leave immediately. - The atmosphere 9. When the Prime Minister was asked about the strike, he declined to comment. - On 10. Napoleon Bonaparte was defeated in Waterloo. It is a place in Belgium. - Waterloo Caõu 6 (1 ủieồm) Duứng tửứ gụùi yự vieỏt caõu hoaứn chổnh. I/ be/ sure/ he/ tell/ truth/ ; he/ never/ tell/ lie/ life// Not open/ door/ unless/ you/ be/ sure/ who/ visitor/ be// You/ have. Work/ harder/ or/ fail/ exam// They/ drive/ three hours/ before/ stop/ lunch/ roadside/ restaurant// Home assignment/ must/ hand in/ before/ end/ week// Caõu 7: (1 ủieồm) Trong moói caõu sau ủaõy coự moọt loói. Tỡm vaứ sửỷa ủuựng. The team can’t hardly wait for the last game. After rising the flag to commemorate the holiday, the may or gave a long speech. Never there have been more people out of work in this country. When you come after class this afternoon, we discuss the possibility of your writing a research paper. The wheel was discovered thoussands of years ago. ẹAÙP AÙN TRệễỉNG CAO ẹAÚNG Sệ PHAẽM PHUÙ THOẽ – NAấM 2003 Caõu 1: (1 ủieồm – moói phaàn ủuựng 0,1 ủieồm) 1. a 2. b 3. c 4. b 5. b 6. b 7. a 8. c 9. c 10. d Caõu 2: (1,5 ủieồm – moói phaàn ủuựng 0,15 ủieồm) 1. b 2. a 3.b 4. b 5. a 6. a 7. c 8. b 9. a 10. b Caõu 3: (2 ủieồm – moói oõ troỏng ủieàn ủuựng 0,2 ủieồm) 1. contracts 2. greets 3. all 4. hoping 5. population 6. of 7. language 8. poorest 9. need 10. even Caõu 4: (1,5 ủieồm – moói tửứ ủuựng 0,15 ủieồm) 1. fought 2. retirement 3. unemployed 4. uncomfortable 5. cutting/ to be cut 6. tighten 7. widespread 8. awake 9. perfectly 10. death Caõu 5: (2 ủieồm – moói caõu ủuựng 0,2 ủieồm) 1. Young pupils must wear school uniform at all times 2. It’s the people I’m interested in, not the job itself 3. We haven been cooking for the party for four hours 4. I don’t know as (so) much about it as she does 5. John asked if it was the blue one or the green she wanted 6. Traveling by air always makes me nervous 7. No one seems to have predicted the correct result 8. The atmosphere in that house was so frightening that we had to leave immediately 9. On being asked about the strike, the Prime Minister declined to comment 10. Waterloo is a place in Belgium where Napoleon Bonaparte was defeated Caõu 6: (1 ủieồm – moói caõu ủuựng 0,2 ủieồm) 1. I’m sure he has told/ is telling the truth. He has never told a lie in his life 2. Don’t open the door unless you are sure who the visitor is 3. You(‘ll) have to work harder or you’ll fail the exam 4. They had been driving for three hours before they stopped for lunch at a roadside restaurant 5. Home assignment must be handed in before the end of the week Caõu 7: (1 ủieồm – moói caõu ủuựng 0,2 ủieồm) 1. can’t à can 2. rising à raising 3. there have been à have there been 4. we discuss à we’ll discuss 5. discovered à invented

File đính kèm:

  • docDe 26.doc