Đề số 28 - Đề thi tuyển sinh đại học cao đẳng – năm 2002 môn: Tiếng Anh – Khối D

Câu 1: (ĐH: 10 điểm, CĐ: 15 điểm)

Chọn một từ/nhóm từ thích hợp cho mỗi chỗ trống trong những câu sau. Viết chữ A, B, C hoặc D ứng với từ/nhóm từ đã chọn vào phần trả lời.

1. In recent years, more and more for things with credit card.

 A. pay B. paid

 C. are paying D. have been paying

2. What people Benetton stores is that the quality is always high.

 A. like B. like very much

 C. like about D. like a lot

3. Paolo would like to by the time he is forty.

 A. travel B. be traveling

 B. be going to travel D. have traveled

4. Poverty is a problem in many cities whole families can only afford to live in one room.

 A. when B. where C. even D. if

5. The world would be a better place if everyone showed cooperation as John.

 A. as much B. so much C. too much D. much

6. He turned on the TV, I though was rather surprising.

 A. and B. so C. that D. which

 

doc6 trang | Chia sẻ: luyenbuitvga | Lượt xem: 3039 | Lượt tải: 1download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề số 28 - Đề thi tuyển sinh đại học cao đẳng – năm 2002 môn: Tiếng Anh – Khối D, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Đề số 28 ĐỀ THI TUYỂN SINH ĐẠI HỌC CAO ĐẲNG – NĂM 2002 Môn: Tiếng Anh – Khối D (Thời gian làm bài: 180 phút) Câu 1: (ĐH: 10 điểm, CĐ: 15 điểm) Chọn một từ/nhóm từ thích hợp cho mỗi chỗ trống trong những câu sau. Viết chữ A, B, C hoặc D ứng với từ/nhóm từ đã chọn vào phần trả lời. 1. In recent years, more and more ………………………………………… for things with credit card. A. pay B. paid C. are paying D. have been paying 2. What people ………………………………………… Benetton stores is that the quality is always high. A. like B. like very much C. like about D. like a lot 3. Paolo would like to …………………………………… by the time he is forty. A. travel B. be traveling B. be going to travel D. have traveled 4. Poverty is a problem in many cities …………………………………………… whole families can only afford to live in one room. A. when B. where C. even D. if 5. The world would be a better place if everyone showed …………………………………………… cooperation as John. A. as much B. so much C. too much D. much 6. He turned on the TV, ……………………………………… I though was rather surprising. A. and B. so C. that D. which 7. My car would not start ………………………………………… Jenny’s started immediately. A. whereas B. though C. however D. nevertheless 8. They stayed for hours, which I was very ……………………… A. annoyed B. annoyed about C. annoying B. annoying me 9. That was a very strange question …………………………………… A. you ask B. you are asking C. for asking D. to ask 10. ………………………………… a movie to be entertaining, it has to have an interesting story. A. so that B. In order that C. in order for D. In order to Câu 2: (ĐH: 5 điểm; CĐ: 5 điểm) Chọn từ có phần gạch dưới được phát âm khác các từ còn lại. Viết A, B, C hoặc D vào phần trả lời. 11. A. hear B. clear C. bear D. ear 12. A. heat B. great C. beat D. beak 13. A. blood B. pool C. food D. tool 14. A. university B. unique C. unit D. undo 15. A. mouse B. could C. would D. put Câu 3: (ĐH: 20 điểm; CĐ: 20 điểm) Xác định dạng thích hợp của từ cho sẵn trong ngoặc ( ) và viết các dạng từ đó cào phần trả lời. 16. The duty of the police is the ……………………………… of law and order. (MAINTAIN) 17. Our tomatoes are …………………………… nicely; they’ll be ready to eat in about a week. (RIPE) 18. Look at this picture of Bill and his father – you can see the ……………………………… clearly, can’t you? (LIKE) 19. He said “Good morning” in a most ………………………………… way. (FRIEND) 20. Playing for the national team for the first time was an …………………………………… experience for Hong Son. (FORGET) 21. “This is not a good essay,” said the lecturer. “I find your arguments …………………………”. (CONVINCE) 22. It’s a lovely old house, I agree, but can we afford to …………………………… it? (MODERN) 23. George and I have been friends since ……………………………… : he used to live next door. (CHILD) 24. In winter it is important for farmers to provide food and ……………………………… for their animals. (WARM) 25. Pele ………………………………… Ronaldo to take part in 2002 World Cup. (COURAGE) Câu 4: (ĐH: 20 điểm; CĐ: 20 điểm) Tìm một từ thích hợp cho mỗi chỗ trống được đánh số từ 26 đến 35 và viết từ đó vào phần trả lời. In the world today, there are 5,000 to 6,000 living languages (26) …………………………………… which English is by far the most widely used. As a (27) …………………………………… tongue, it ranks second only (28) ……………………………… Chinese, (29) …………………………………… is little used outside China. Approximately 350 million people speak English as their first (30) ……………………………… About the same number use it (31) …………………………………… a second language. It is (32) …………………………… English language that is used as the language (33) ………………………… aviation, international sport and pop music. 75% of the world’s mails is in English, 60% of the world’s radio stations (34) ………………………………… in English and (35) ……………………………… than half of the world’s periodicals are printed in English. Câu 5: (ĐH: 10 điểm; CĐ: 15 điểm) Đọc đoạn văn duới đây và viết câu trả lời ngắn gọn cho mỗi câu hỏi từ 36 đến 40 vào phần trả lời. For thousands of years, the ancient art form of Feng Shui has played a major role in Chinese life. Feng Shui means “wind and water” and it is based on an apprehension of the relationship between people and the environment. It involves changing the design of your living or working space to improve your fortune. For instance, soon after a Hong Kong millionaire moved his business to a new skyscraper, his business began to do very badly. He immediately called in Feng Shui experts. They told him that because his new office block was round, it was like a huge cigarette, and all the energy was burning off through the roof. They said that the only thing he could do to prevent his loss of energy was to build a swimming pool on the roof. The millionaire followed their advice, and his business immediately started to do well. In recent years, Feng Shui has become popular in many western countries, where companies such as B & Q have started to seek advice from Feng Shui experts. Before this store was opened, Brian Ingliss, the manager of one of B & Q’s stories in Britain, consulted a Feng Shui expert. The expert advised him to create a lot of free space around the store. Brian followed the advice, and within a year, the store was the most successful B & Q store in the country. 36. What kind of relationship does Feng Shui concern? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 37. According to Feng Shui, what’s wrong with a round building? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 38. What did the Feng Shui expert advise Brian to do? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 39. How did Brian’s store benefit from following this advice? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 40. What can be said about the writer’s attitude, towards Feng Shui? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Câu 6: (ĐH: 20 điểm; CĐ: 25 điểm) Viết lại các cầu từ 41 đến 50 sao cho nghĩa của chúng vẫn không thay đổi. Mỗi câu viết lại được bắt đầu bằng những từ cho sẵn ở bên phải. 41. It’s common knowledge that he has been in prison several times. - He is known ……………………………………………………………………………………………………………………………… 42. “I hate to be criticized by non-professionals,” the film star said. - The film star objected …………………………………………………………………………………………………………… 43. She can’t get into the habit of studying every evening. - She can’t get used …………………………………………………………………………………………………………………… 44. I regret not paying much attention to the lecture. - I wish …………………………………………………………………………………………………………………………………………… 45. Perhaps I didn’t get a better job because I didn’t study hard enough. - I might …………………………………………………………………………………………………………………………………………… 46. Please don’t mention it again. - I’d rather ……………………………………………………………………………………………………………………………………… 47. Ms. Quyen began teaching Chinese ten years ago. - Ms. Quyen has …………………………………………………………………………………………………………………………… 48. We haven’t visited the museum before. - This is …………………………………………………………………………………………………………………………………………… 49. Peter missed the train because he woke up too late. - If Peter ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 50. The robber forced the cashier to hand over the money. - The cashier ………………………………………………………………………………………………………………………………… Câu 7: (ĐH: 15 điểm) Sử dụng những từ/cụm từ cho sẵn trong các câu từ 51 đến 60 để viết thành các câu hoàn chỉnh về nhà văn Jack London. Anh/chị có thể dùng thêm từ và những biến đổi cần thiết nhưng không được bỏ bất kỳ từ nào đã cho. Thí sinh chỉ thi cao đẳng không làm phần này. 51. Jack London/ life and writings/ represent/ American/ love/ adventure ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 52. Jack London/ born/ San Francisco/ 1876 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 53. He/ quit/ school/ fourteen/ become/ sailor ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 54. He/ travel/ good deal/ during/ short/ lifetime ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 55. He/ travel/ many/ place/ Europe/ United States/ Far East ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 56. 1897/ Jack London/ 21/ year/ old/ gold/ discover/ Alaska ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 57. He/ answer/ call/ adventure ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 58. He/ take/ part/ famous/ “gold rush” ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 59. Experiences/ wild/ northern country/ provide/ material/ many/ later/ stories/ novels ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 60. Best-known/ novels/ include/ The Call of the Wild/ The Sea-Wolf ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ĐÁP ÁN ĐỀ THI TUYỂN SINH ĐẠI HỌC CAO ĐẲNG – NĂM 2002 Câu 1: Gồm các câu từ 1-10 (ĐH: mỗi câu đúng được 1 điểm. CĐ: mỗi câu đúng được 1,5 điểm) 1. D 2. C 3. D 4. B 5. A 6. D 7. A 8. B 9. D 10. C Câu 2: Gồm các câu từ 11-15 (ĐH: mỗi câu đúng được 1 điểm. CĐ: mỗi câu đúng được 1 điểm) 11. C 12. B 13. A 14. D 15. A Câu 3: Gồm các câu từ 16-25 (ĐH: mỗi câu đúng được 2 điểm. CĐ: mỗi câu đúng được 2 điểm) 16. maintenance/ maintaining 17. ripening 18. likeness 19. unfriendly/ friendly 20. unforgettable 21. unconvincing 22. modernise/ modernize 23. childhood 24. warmth 25. encouraged Câu 4: Gồm các câu từ 26-35 (ĐH: mỗi câu đúng được 2 điểm. CĐ: mỗi câu đúng được 2 điểm) 26. of/ among 27. mother 28. to 29. which 30. language 31. as 32. the 33. of 34. broadcast 35. more Câu 5: Gồm các câu từ 36-40 (ĐH: mỗi câu đúng được 2 điểm. CĐ: mỗi câu đúng được 3 điểm) 36. The relationship between people and the environment 37. All the energy burns off through the roof (and it’s bad for business) Hoặc: All the energy was burning off through the roof (and it was bad for business) 38. To create more free space around the store 39. Within a year, the store was the most successful B & Q store in Britain 40. Positive/ Approving Câu 6: Gồm các câu từ 41-50 (ĐH: mỗi câu đúng được 2 điểm. CĐ: mỗi câu đúng được 2,5 điểm) 41. He is known to have been in prison several times 42. The film star objected to being criticised/ criticized by non-professionals Hoặc: The film star objected to criticism by non-professionals 43. She can’t get used to studying every evening 44. I wish I had paid more attention to the lecture Hoặc: I wish I had been more attentive during the lecture 45. I might have got/ gotten a better job if I had studied harder 46. I’d rather you didn’t mention it again 47. Ms.Quyen has taught/ has been teaching Chinese for ten years 48. Yhis is the first time (that) we have visited the museum Hoặc: This is our first visit to the museum 49. If Peter hadn’t woken up too late/ so late, he wouldn’t have missed the train Hoặc: If Peter had woken up earlier, we wouldn’t have missed the train 50. The cashier was forced to hand over the money (by the robber) Câu 7: Gồm các câu từ 51-60 (ĐH: mỗi câu đúng được 1,5 điểm. CĐ: không làm phần này) 51. Jack London’s life and writings represent/ represented the American love of adventure 52. He was born in 1876 in San Francisco 53. He quit/ quitted school at 14/ when he was 14/ at the age of 14 to become/ and became a sailor 54. He traveled/ traveled a good deal during his short lifetime 55. He traveled/ traveled to many places in Europe, the United States and the Far East 56. In 1897, when Jack London was 21 (years old), gold was discovered in Alaska 57. He answered the call of adventure 58. He took part in the famous “gold rush” 59. His experiences in the wild northern country provided him with material for many of his later stories and novels Hoặc: His experiences in the wild northern country provided material for many of his later stories and novels 60. His best-known novels include/ included The Call of The Wild and The Sea Wolf

File đính kèm:

  • docDe 28.doc