Đề thi học kì I năm học 2013 - 2014 môn: English lớp: 12 trường THPT Vạn Xuân

I. Phonetics: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.

Question 1: A. crooked B. reached C. developed D. used

Question 2: A. indicate B. grade C. application D. average

Question 3: A. lives B. looks C. sends D. joins

Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group.

Question 4: A. invite B. ago C. party D. divorce

Question 5: A. university B. education C. population D. available

 

doc8 trang | Chia sẻ: luyenbuitvga | Lượt xem: 1415 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi học kì I năm học 2013 - 2014 môn: English lớp: 12 trường THPT Vạn Xuân, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Sở Giáo Dục và Đào tạo Trường THPT Vạn Xuân ĐỀ THI HỌC KÌ I - NĂM HỌC 2013- 2014 MÔN: English - Lớp : 12 Thời gian làm bài: 45 phút(không kể thời gian giao đề) Mã đề thi 357 Họ, tên thí sinh:.......................................................................... Số báo danh:............................................................................. I. Phonetics: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. Question 1: A. crooked B. reached C. developed D. used Question 2: A. indicate B. grade C. application D. average Question 3: A. lives B. looks C. sends D. joins Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group. Question 4: A. invite B. ago C. party D. divorce Question 5: A. university B. education C. population D. available  II. Grammar & Vocabulary: Choose the best answer A, B, C, or D for each sentence: Question 6: The party ........................we went to last night was not very enjoyable. A. where B. who C. which D. whom Question 7: The interviewer’s ……… may help you prepare better when you are called for the next job interview. A. comments B. stress C. qualifications D. experience Question 8: She gets accustomed ......................working late ...............................night. A. with/ in B. to/ on C. on/ at D. to/ at Question 9: Unless you ....................all of my questions, I can’t do anything to help you. A. answer B. answered C. will answer D. would answer Question10: The new employee is a person of high sense of _________. A. enthusiasm B. responsibility C. keenness D. interest Question 11: Ann couldn’t come to the party,…………was a pity. A. what B. which C. that D. this Question 12: Millions of pounds worth of damage has.........................by a storm which ......... across the north of England last night. A. been caused/ passed B. caused / passed C. caused / has passed D. been caused/ has been caused Question 13: The woman thanked the doctor .......................had cured her. A. whom B. whose C. which D. who Question 14: I saw...................car crash yesterday afternoon. Fortunately nobody was hurt in................accident. A. a / an B. a / the C. the / the D. the / an Question 15: .............................in New York than he .............................. A. No sooner he had arrived/ was being kidnapped B. No sooner had he arrived/ was kidnapped C. No sooner was he arriving/ had been kidnapped D. Had he no sooner arrived/ kidnapped Question 16: I................... you the package as soon as it.................... A. will send / will arrive B. will send / arrives C. would send/ arrived D. send / arrives Question 17: She was offered the job thanks to her......................performance during her job interview. A. impressively B. impression C. impressive D. impress Question 18: If you ..................to my advice , you would have passed your exam. A. listen B. listened C. will listen D. had listened Question 19: .........having the best qualifications among all the applicants, Tim wasn’t offered the job. A. While B. In spite of C. Despite of D. Although Question 20: My husband and I both go out to work so we share the ......................... A. responsibility B. happiness C. household chores D. employment Question 21: A: “What a beautiful dress you have got, Linh!” B: ...................................................................... A. you are telling a lie B. I don’t like your sayings C. Thank you very much. I’m afraid D. Thank you for your compliment Question 22: Our parents join hands to give us a nice house and a happy home. A. take hands B. work together C. shake hands D. join in Question 23: I spoke to a boy…………father is a famous scientist. A. whose B. whom C. that’s D. who’s Question 24: Pat: ”Would you like something to drink?” ---_ Jane: “………..I am not thirsty now.” A. Yes, I would B. No, no problem C. No, thanks D. Yes, it is Question 25: He seldom goes to the library………………….. ? A. doesn’t he B. does he C. is he D. isn’t he Question 26: John can not make a ……..to get married to Mary or stay single until he can afford a house. A. decide B. decisive C. decision D. decisively Question 27: You are old enough. I think it is high time you applied ………..a job. A. for B. of C. in D. upon Question 28: If I ……..10 years younger, I ……….the job. A. am/ will take B. was/ have taken C. had been/ would take D. were/ would take Question 29: What are your plans for ………….. future? A. a B. an C. the D. no article Question 30: In the future many large corporations will be wiped out and millions of jobs will be lost. A. services B. farms C. supermarkets D. companies * Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correcting. Question 31: The General Certificate of Secondary Education (GCSE) is the name of a set of English qualifications, generally taking by secondary school students at the age of 15-16 in England. A. is B. a set of C. taking D. at the age of Question 32: The National Curriculum is set by the Government and must be following in all state schools. A. The B. is set C. and D. following Question 33: Different to pessimists, optimists believe that life will be far better than it is today. A. to B. believe C. will be D. it is Question 34: Whenever (A) I’m free (B), I‘d like to (C) play the table tennis(D). A. Whenever B. free C. ‘d like to D. the table tennis Question 35: I am used to (A) riding a (B) bicycle and drive (C) a car on (D) the left. A. am used to B. a C. drive D. on III. Writing: Choose the correct sentence among A, B, C or D: Question 36: She/ ask her sister/ lend/ her/ some/ money. A. She asked her sister lend her some money. B. She asked her sister to lend her some money. C.She asked her sister lending her some money. D. She asked her sister to lend to her some money. Question 37: “He lost his job three months ago”. It means: A. They are three months since he lost his job. B. It’s three months ago since he lost his job. C. It’s three months since he lost his job. D. It was three months since he lost his job. Question 38: People said that Peter had won the first prize. A. Peter is said to have won the first prize. B. Peter was said to win the first prize. C. Peter was said having won the first prize. D. Peter was said to have won the first prize. Question 39: “Why don’t you ask the teacher for help?” Tom asked me. A. Tom recommended me not to ask the teacher for help. B. Tom advised me to ask the teacher for help. C. Tom told me the reason why I didn’t ask the teacher for help. D. Tom suggested that he should ask the teacher for help. Question 40: Britain imports many cars which were made in Japan. A. Britain imports many cars that were made in Japan B. Britain imports many cars making in Japan C. Britain imports many cars made in Japan D. A and C are correct IV. Reading: Read the passage carefully and choose the correct answer from (Question 41 - 45). Parents send their children to school to prepare for the time when they grow up. Children learn their native language so that they will be able to communicate fluently with other people around them. Moreover, they can preserve the valuable culture and literature of their country. They learn foreign languages in order to benefit from other countries’ heritage. The more foreign languages they learn, the more benefit they get. Children also learn mathematics to calculate, geography to know about nature, and history to know about human beings and historical events. Nearly everything they study at school has some practical uses in their life. Question41: Parents send their children to school to………… A. make them grow up B. learn English C. play better D. prepare for their future Question 42: Why do children have to learn their native language? A. To benefit from foreign countries’ heritage B. To communicate fluently with other people around them. C. To learn foreign languages. D. To know about nature. Question 43: According to the passage, children learn history to know about…………….. A. people and history events. B. events of the history C. practical uses in life D. the mankind Question 44: How many school subjects are mentioned in the passage? A. Four B. Five C. Six D. Seven Question 45: Most of the things children learn at school……………….. A. are useless B. have some practical uses C. are not necessary D. have no use Fill in each blank with one suitable word from (Question 46 – 50) If you want to (46)____your best in an exam, you should be relaxed and so one of the best things to do is to take regular breaks even if they are only for a few minutes. During revision time, you (47)____take some time off to go for a walk or play your favorite sport. It is a mistake to take up all physical activity. Exercise can help you to relax. You should (48)___ at least twenty minutes doing something difference every day. Parents don’t like it when their teenage children spend hours on the phone, but, in fact, (49)_____to a friend is very good for you; parents think that children are (50)_____ time and money; but research says talking to friends gives you a chance to relax, and this will make the time you spend studying more effective. Question 46: A. make B. do C. go D. write Question 47: A. shall B. will C. should D. have Question 48: A. spend B. waste C. use D. relax Question 49: A. saying B. telling C. communicating D. chatting Question 50: A. wasting B. losing C. spending D. missing The End. Sở Giáo Dục và Đào tạo Trường THPT Vạn Xuân ĐỀ THI HỌC KÌ I - NĂM HỌC 2013- 2014 MÔN: English - Lớp : 12 Thời gian làm bài: 45 phút(không kể thời gian giao đề) Mã đề thi 246 Họ, tên thí sinh:.......................................................................... Số báo danh:............................................................................. I. Phonetics: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. Question 1: A. fills B. adds C. stirs D. lets Question 2: A. watched B. missed C. realized D. worked Question 3: A. chimney B. cart C. chemistry D. character Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group. Question 4: A. certain B. decide C. happen D. listen Question 5: A. nationality B. economic C. university D. examination  II. Grammar & Vocabulary: Choose the best answer A, B, C, or D for each sentence: Question 6: He is the man………….car was stolen last week. A. whose B. who C. which D. whom Question 7: Many people will be out of……….if the factory is closed. A. job B. profession C. work D. career Question 8: The job offer was too good for Jenifer to turn…………….. A. off B. down C. away D. out Question 9: If I had gone to the party last night, I …………tired now. A. am B. were C. would be D. would have been Question10: He has not been offered the job because he can not meet the ………of the company. A. requirements B. responsibility C. information D. education Question 11: Yesterday we visited the City Museum,……… I had never been before. A. what B. which C. to which D. that Question 12: When are you going to get the roof …………..? It leaks quite badly. A. repair B. to repair C. repairing D. repaired Question 13: Jan didn’t fill her car up with petrol before she left,…………was careless of her. A. whom B. whose C. which D. who Question 14: I saw...................car crash yesterday afternoon. Fortunately nobody was hurt in................accident. A. a / an B. a / the C. the / the D. the / an Question 15: .............................in New York when he.............................. A. Hardly he had arrived/ was being kidnapped B. Hardly had he arrived/ was kidnapped C. Hardly was he arriving/ had been kidnapped D. Had he hardly arrived/ kidnapped Question 16: I................... you when I.................... in Paris A. will phone / will arrive B. will phone / arrive C. would phone/ arrived D. phone / arrives Question 17: Her family and friends have given her lots of ……….. . A. support B. supports C. supporters D. supportive Question 18: If she……….rich, she would travel around the world A. was B. has been C. would be D. were Question 19: .........the rise in unemployment, people still seem to be spending more. A. While B. In spite of C. Although D. Despite of Question 20: The company employs a………..of nearly 5000. A. workload B. workman C. workout D. workforce Question 21: A: Congratulations! You did great. B: ...................................................................... A. It’s nice of you to say so. B. It’s my pleasure. C. You are welcome. D. That’s okay. Question 22: School uniform is compulsory in most of Vietnamese schools. A. depended B. divided C. required D. paid Question 23: She has been…………..for an interview for the manager’s job. A. called B. carried C. held D. brought Question 24: Pat:”Would you like some beer?” ---_ Jane: “………..I am not thirsty now.” A. Yes, I would B. No, no problem C. Yes, it is D. No, thanks Question 25: Nobody came here yesterday, ………………….. ? A. did they B. didn’t they C. did he D. didn’t he Question 26: John can not make a ……..to get married to Mary or stay single until he can afford a house. A. decide B. decision C. decisive D. decisively Question 27: You are old enough. I think it is high time you applied ………..a job. A. upon B. of C. in D. for Question 28: If It ………..warm yesterday, we would have gone to the beach. A. had been B. could be C. was D. were Question 29: He likes playing ……….piano when he is free. A. a B. an C. the D. no article Question 30: In the future many large companies will be wiped out and millions of jobs will be lost. A. services B. farms C. supermarkets D. corporations * Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correcting. Question 31: They asked me how long (A) did it take (B) to get to (C) Paris by train. (D) A. how long B. did it take C. get to D. by train Question 32: There are (A) probably around (B) 3,000 languages (C) speaking (D) in the world A. are B. around C. languages D. speaking Question 33: Political (A) science, alike (B) the other sciences, (C) is not an exact (D) science. A. Political B. alike C. sciences D. exact Question 34: A large (A) number of Indian men agrees (B) that it is unwise to confide in (C) their wives. (D) A. A large B. agrees C. confide in D. wives Question 35: I am used to (A) riding a (B) bicycle and drive (C) a car on (D) the left. A. am used to B. a C. drive D. on III. Writing: Choose the correct sentence among A, B, C or D: Question 36: She/ congratulate/ her sister/ pass/ the driving test. A. She congratulated her sister from passing the driving test. B. She congratulated her sister on pass the driving test. C. She congratulated her sister on passing the driving test. D. She congratulated her sister passing the driving test. Question 37: My father hasn’t smoked for three years. A. My father started smoke three years ago. B. My father quit smoking for three years. C. My father stopped smoking three years ago. D. My father won’t continue smoking in three years’ time. Question 38: They believed that John won the first prize. A. John is believed to have won the first prize. B. John was believed to win the first prize. C. John was believed having won the first prize. D. John was believed to have won the first prize. Question 39: “Cigarette?” Tom asked. “No, thanks,” I said A. Tom asked for a cigarette, and I immediately refused. B. Tom mentioned a cigarette, so I thanked him. C. Tom offered a cigarette, but I promptly refused. D. Tom suggested that he should ask the teacher for help. Question 40: He was the first person who was invited to the party. A. He was the first person invited to the party. B. He was the first person to invited to the party. C. He was the first person being invited to the party. D. He was the first person to be invited to the party. IV. Reading: Read the passage carefully and choose the correct answer from (Question 41 -45). In Britain, the availability of higher education has increased greatly in the second half of the twentieth century. Nevertheless, finding a place in a university in Britain is not easy. University only takes the better students. Because of this, and also because the relatively high degree of personal supervision of students, nearly all university students are not supposed to take a job during term time. Unless their parents are rich, students receive a state grant of money that can cover most of their living expenses. The Open University in Britain, which was started in 1969, allows people who do not have the opportunity to go to the university to study for degree. Its courses are taught through television, radio, especially written textbooks. Students work with their tutors, who discuss their written work, either at meeting or through correspondence. In the summer, they have to attend short residential courses of about a week. Question 41: In Britain, the availability of higher education has increased greatly in ______ A. The eighteenth century B. The second half of the twentieth century. C. The second half of the nineteenth century D. The twentieth century. Question 42: Why don’t most students work part-time while taking their courses at the universities? Because students are highly supervised at the universities. Because state grants money to students from poor families. Because their parents are rich D. A & B are correct Question 43: They take their courses from ______. A. radio B. television C. written textbooks D. all are correct Question 44: ______ can go to the Open University in Britain. People who are too poor to go to school. People who have the opportunity to go to a university to study for a degree. People who do not have the opportunity to go to a university to study for a degree. All are correct. Question 45: What is the role of tutors in the Open University? A. They sing happily B. They do their research C. They discuss their students’ written work, either at meeting or through correspondence. D. They ask their students to read newspapers. Fill in each blank with one suitable word or phrase from (Question 46 – 50) It can be said that human beings are (46)______ the environment in all respects through their actions and by their habits. This has resulted in (47) ____ serious consequences. The first is that many kinds of rare animals are (48)______. The second is that the (49)______ where these animals are living is badly destroyed. As a result, the number of rare animals is decreasing so rapidly that they are in danger of (50)______ extinct. Question 46. A. cooking B. making C. doing D. changing Question 47. A. one B. ten C. four D. two Question 48. A. did B. killed C. called D. hunted Question 49. A. ground B. hotel C. environment D. house Question 50. A. making B. becoming C. doing D. helping The End. Đáp án mã đề 357 Answer 1- A 11- B 21- D 31- C 41- D 2- D 12- A 22- B 32- D 42- B 3- B 13- D 23- A 33- A 43- A 4- C 14- B 24- C 34- D 44- A 5- D 15- B 25- B 35- C 45- B 6- C 16- B 26- C 36- B 46- B 7- A 17- C 27- A 37- C 47- C 8- D 18- D 28- D 38- D 48- A 9- A 19- B 29- C 39- B 49- C 10- B 20- C 30- D 40- D 50- A Đáp án mã đề 246 Answer 1- D 11- C 21- A 31- B 41- B 2- C 12- D 22- C 32- D 42- A 3- A 13- C 23- A 33- B 43- D 4- B 14- B 24- D 34- B 44- C 5- D 15- B 25- A 35- C 45- C 6- A 16- B 26- B 36- C 46- D 7- C 17- A 27- D 37- C 47- D 8- B 18- D 28- A 38- B 48- B 9- C 19- B 29- C 39- C 49- C 10- A 20- D 30- D 40- D 50- B

File đính kèm:

  • docde thi hoc ki 1 mon anh.doc